Nieuws

Persbericht

Pandemiewet goedgekeurd door het Parlement

Reeds twee maanden was het wetsontwerp van de pandemiewet gefinaliseerd en klaar voor stemming. Alle mogelijkheden die de parlementaire procedure aanreikt, werden aangewend om het wetgevend proces te vertragen, maar die strijd werd gestaakt. Het Parlement keurde op donderdag 15 juli 2021 het ontwerp van pandemiewet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden goed in de plenaire vergadering.
Persbericht

Verenigde krachten klaar om uit te rukken bij mariene vervuilingsincidenten

De dienst Marien Milieu, de Civiele Bescherming en de Hulpverleningszone 1 (regio Brugge-Oostende) staan in voor het opruimen van mariene verontreiniging. Deze diensten zijn bevoegd voor het bestrijden vana vervuiling op zee, in zeehavens, binnenwateren en op stranden. Ze slaan nu de handen in elkaar om dit sneller en efficiënter aan te pakken: een gezamenlijke inzet en beheer van het materiaal, een gedeelde uitvalsbasis en een uniform plan van aanpak. Daartoe ondertekenden Annelies Verlinden,…
Persbericht

Ministers Verlinden en Van Quickenborne organiseerden conferentie rond stadsrellen

Zowel in Luik als in Brussel vonden de voorbije maanden rellen plaats. De rellen starten vaak na een betoging of manifestatie, of gewoon tijdens festiviteiten zoals de nacht van oud op nieuw. Jongeren, vaak minderjarigen zelfs vanaf de leeftijd van 13 of 14 jaar, nemen hieraan deel. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en vice-eersteminister en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne organiseerden deze week een conferentie over de aanpak van deze stadsrellen. Meer dan 200…
Nieuwsbericht

Minister Verlinden heeft constructief overleg met vakbonden brandweer

Vandaag vond op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een constructief overleg plaats met de vertegenwoordigers van de vakbonden van de brandweer. Een aantal standpunten werd in alle sereniteit besproken.
Nieuwsbericht

Taskforce wil ontmanteling kerncentrales veilig en verantwoord kader geven

Vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne, Energieminister Tinne Van der Straeten en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden richten een gezamenlijke taskforce op om, elk vanuit hun bevoegdheid, de ontmanteling van de kerncentrales in goede banen te leiden. Minstens vijf van de zeven kerncentrales sluiten sowieso. De sluiting van de eerste kerncentrale staat gepland op 1 oktober 2022. Nadat eerder de regering een plan voor bevoorradingszekerheid heeft beslist, verzekeren…
Nieuwsbericht

Inhuldiging oefenterrein Geïntegreerde Politie

Vandaag, 6 juni 2021, is het domein Westakkers in Oost-Vlaanderen door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, staatssecretaris Mathieu Michel, de gouverneur van Oost-Vlaanderen en de burgemeesters van Sint-Niklaas en Beveren officieel ingehuldigd als oefenterrein voor de Geïntegreerde Politie. Het is het grootste oefenterrein van ons land, en wordt zowel door de lokale als de federale politiediensten gebruikt. Daarnaast wordt onderzocht hoe deze site in de toekomst een meerwaarde…
Nieuwsbericht

Minister Verlinden woont controles Luchtvaartpolitie bij

Sinds 1 juli gebruiken alle Europese lidstaten het digitale EU covid certificaat. Minister Verlinden woonde een politiecontrole van de Luchtvaarpolitie bij in Brussels South Charleroi Airport en stelde vast dat de Federale Politie alle aankomende reizigers controleerde.
Nieuwsbericht

Minister Verlinden roept alle parlementsleden op om pandemiewet te laten stemmen

The duty of an opposition is to oppose. Vandaag ging het de federale oppositie echter niet om het voeren van een inhoudelijk democratisch debat, maar wel om het parlementair proces te vertragen. De stemming van de pandemiewet uitstellen door aan de Raad van State voor een vierde keer te vragen zich uit te spreken over de tekst, is niet constructief.
Nieuwsbericht

Minister Verlinden mee op patrouille met fietsbrigade

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, maakte dinsdag op het gemeentehuis van Brussel kennis met de fietsbrigade van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene. Samen met Philippe Close, burgemeester van Brussel, en Christos Doulkeridis, burgemeester van Elsene, maakte ze van nabij kennis met de voordelen van een fietsbrigade.
Nieuwsbericht

Diversiteit staat hoog op de agenda in de politiezone Brussel Noord

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft een bezoek gebracht aan de politiezone Brussel Noord. Ze besprak met korpschef Frédéric Dauphin, Cécile Jodogne, burgemeester van Schaarbeek, Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-Ten-Node, en Ridouane Chahid, burgemeester van Evere, de diversiteitsaanpak van de zone en de relatie tussen de politie en de bevolking.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.