Nieuws

Nieuwsbericht

Koninklijke besluiten instandhouding epidemische noodsituatie en coronamaatregelen gepubliceerd

Uit recente analyses van de adviesorganen en het advies van de minister van Volksgezondheid blijkt dat op dit moment nog steeds wordt voldaan aan alle criteria voor het bestaan van een epidemische noodsituatie in de zin van de wet betreffende de maatregelen van bestuurlijke politie tijdens een epidemische noodsituatie, of pandemiewet. Bijgevolg dient de Federale Regering de instandhouding van de epidemische noodsituatie af te kondigen. Twee koninklijke besluiten werden in dit verband…
Nieuwsbericht

Jaarrapport BelPIU: in 2021 werden 24 parentale ontvoeringen voorkomen

De Belgische Passagiers Informatie Eenheid (BelPIU) stelt vandaag haar jaarrapport voor. In 2021 konden dankzij de verwerking van de passagiersgegevens verschillende controles, arrestaties en aanhoudingen uitgevoerd worden in het kader van terrorisme en zware criminaliteit. 
Nieuwsbericht

Minister Verlinden bezoekt controleactie aan op- en afritten in West-Vlaanderen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden bezocht zaterdag 15 januari een grote controleactie van op- en afritten in West-Vlaanderen. Ze bezocht eerst de commandopost (CSD) van Brugge en aansluitend het controledispositief van politiezone Het Houtsche in Ruddervoorde samen met de minister van Justitie en de gouverneur van West-Vlaanderen.
Toespraak

Rouwhulde Jos Dupré (1928-2021)

Wij hebben allen met droefenis kennisgenomen van het overlijden op 2 december 2021 van de heer Jos Dupré. Als overtuigd christendemocraat was de heer Dupré een gewaardeerd lid en voorzitter van deze Federale Kamer van Volksvertegenwoordigers, Gemeenschapsminister in de regeringen Geens II en Geens III en Staatssecretaris in de regering Martens IX. 
Persbericht

Politie verwelkomde in 2021 bijna 1.900 nieuwe inspecteurs

In haar beleidsverklaring gaf minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden aan jaarlijks minstens 1.600 inspecteurs te zullen aanwerven. Vorig jaar is deze ambitie gehaald. In 2021 rekruteerde de Geïntegreerde Politie 1.897 aspirant-inspecteurs, waarvan 1.633 intussen ook aan hun opleiding zijn gestart. 
Persbericht

Koninklijk besluit goedgekeurd

Het koninklijk besluit met de coronamaatregelen – zoals beslist door het Overlegcomité, in navolging van het arrest van de Raad van State van 28 december 2021 – werd vanavond goedgekeurd door de Federale regering en zal morgenvroeg gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden op 30 december 2021 in werking.
Nieuwsbericht

Minister Annelies Verlinden evalueert de hervorming van de Civiele Bescherming

Sinds de hervorming van de Civiele Bescherming rijzen er vragen over haar toekomst en rol. In de nasleep van de overstromingen van half juli werden de discussies opnieuw op scherp gesteld. Daarom lanceert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een grondige evaluatieopdracht over de huidige werking. 
Persbericht

Publicatie koninklijk besluit

Het koninklijk besluit met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 22 december 2021 - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden op zondag 26 december 2021 in werking.
Nieuwsbericht

Gezocht: enthousiaste stagiair met vlotte pen

In het communicatieteam is geen enkele dag hetzelfde, dus ook jouw stage zal heel divers zijn. Jouw input en jouw frisse kijk op communicatie zijn zeer welkom. Het liefst blaas je ons omver met creatieve (video)concepten.  
Nieuwsbericht

We want you: vacature communicatiemedewerker

Om mijn kabinet te versterken ben ik op zoek naar een communicatiemedewerker: een enthousiaste all-round collega met een passie voor communicatie en in het bijzonder de sociale media.  

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.