Nieuws

Event

Vrienden van Verlinden

Op zondag 25 september organiseert minister Annelies Verlinden samen met de Antwerpse cd&v-parlementairen en gedeputeerde een heus provinciaal feest in het park van Schoten. Tijdens het feest staan er verschillende activiteiten op de planning, waaronder een Penalty challenge met Jean-Marie Pfaff.
Park, Schoten
25 september 2022 - 12:00
Persbericht

Verenigde krachten in de strijd tegen georganiseerde drugscriminaliteit

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden gaf, samen met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, in het Parlement toelichting over de aanpak van de georganiseerde drugscriminaliteit. Ze herhaalde haar pleidooi voor een ketenaanpak, waarin politie en justitie een belangrijke rol spelen. Met de versterking van de Federale Gerechtelijke en Scheepvaartpolitie krijgt de politie meer slagkracht.  
Persbericht

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden bespreekt aanpak georganiseerde drugscriminaliteit met Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie

In het kader van de internationale aanpak van de georganiseerde criminaliteit en in het bijzonder de strijd tegen drugsgeweld had minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden vandaag in Den Haag een bilateraal overleg met de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Met dit overleg willen beide landen de aanpak van de georganiseerde drugscriminaliteit verder coördineren en een waterbedeffect tussen België en Nederland vermijden. 
Nieuwsbericht

Vacature: administratief medewerk(st)er

Ben jij een sterke administratieve duizendpoot met feeling voor de politieke wereld? Heb je een vlotte pen en communiceer je op een duidelijke en professionele manier zowel per mail als per telefoon? Ben je stressbestendig? Schrikken strakke deadlines en onregelmatige werkuren je niet af? Dan is de job als administratief medewerk(st)er op het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden misschien wel iets voor jou?
Persbericht

Meer dan 3 miljoen boetes voor snelheidsovertredingen

Dankzij een versterking van 35 personeelsleden hebben de Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC’s) gedurende de eerste acht maanden van dit jaar al meer dan drie miljoen snelheidsovertredingen geregistreerd. Dat zijn er meer dan in heel 2021. Zo maakt minister Annelies Verlinden van verkeersveiligheid een blijvende prioriteit. 
Persbericht

Meer slagkracht voor de lokale besturen in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit

Met de wet bestuurlijke handhaving – vandaag goedgekeurd door het kernkabinet – geeft minister Annelies Verlinden de lokale besturen een nieuw en duidelijk wettelijk kader om preventief te kunnen optreden tegen malafide handelaars. 
Persbericht

Burgemeesters kunnen relschoppers preventief uitsluiten bij betogingen

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden licht in een omzendbrief het kader toe waarbinnen burgemeesters een individueel en preventief betogingsverbod kunnen opleggen. Ze komt hiermee tegemoet aan de vraag van vele lokale besturen om amokmakers preventief te kunnen uitsluiten bij betogingen. 
Persbericht

Minister Verlinden woont informele bijeenkomst bestrijding natuurbranden bij

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft vandaag deelgenomen aan een informele bijeenkomst met een aantal Europese collega’s. Ze bespraken er hoe ze de krachten nog meer kunnen verenigen om natuurbranden preventief en repressief te bestrijden. 
Persbericht

Een veilige start van het nieuwe schooljaar

Voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden blijft verkeersveiligheid een absolute prioriteit. Gerichte controles, betere infrastructuur, doordachte preventie en frequente sensibilisering dragen bij tot een veiliger verkeer. Daarnaast redden ook fietshelmen en veiligheidsgordels levens. Tot slot roept minister Annelies Verlinden op om werk te maken van het rijbewijs met punten.
Nieuwsbericht

Minister Annelies Verlinden investeert in projecten tegen intrafamiliaal geweld

In de strijd tegen intrafamiliaal geweld investeert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden €1,5 miljoen in vijftien lokale innovatieve projecten. Met deze investering moedigt ze de lokale overheden aan om proefprojecten te ontwikkelen. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.