Nieuwsbericht

Minister Annelies Verlinden en Matthias De Caluwe bezoeken horecazaak in Wijnegem Shop Eat Enjoy

Voortaan mogen horecazaken ook binnen opnieuw gasten ontvangen. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden bracht samen met Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen een bezoek aan Wijnegem Shop Eat Enjoy, het grootste winkelcentrum van het land met maar liefst 28 horecazaken.

“Na het shoppen een tasje koffie of thee drinken, maakt van het winkelen een totaalbeleving. Dat is sinds vandaag ook in winkelcentra opnieuw mogelijk”, zegt minister Verlinden. Ze genoot van haar langverwacht indoor bistrobezoek.

Samen met Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen bezocht de minister twee van de vele horecazaken in Wijnegem Shop Eat Enjoy. Beiden zijn, net als de horeca-uitbaters zelf, verheugd dat de bars en restaurants vandaag opnieuw volledig kunnen openen.

“Het zijn lange maanden geweest voor de horeca-uitbaters. De inspanningen en het geduld dat we van hen vroegen, waren niet min. Er zullen ongetwijfeld heel wat denkoefeningen aan vooraf zijn gegaan, maar vandaag tonen de horeca-uitbaters enthousiasme en daadkracht. Dankzij zoveel mensen die de regels respecteerden en de vlotte vaccinatiecampagne wordt de totaalbeleving van winkelen en een horecabezoek opnieuw mogelijk. Ik hoop dat iedereen er opnieuw plezier aan kan beleven”, aldus minister Verlinden.