Persbericht

Be Heroes zet dagelijkse helden in de kijker

De nationale feestdag is het uitgelezen moment om onze ‘alledaagse’ helden in de bloemetjes te zetten: Belgen die zich (vaak jarenlang) belangeloos en actief engageren voor onze samenleving. Het burgerinitiatief Be Heroes, ondersteund door het Koninklijk Paleis en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, bedankt deze helden door hen onder meer uit te nodigen op de eretribune tijdens het defilé op de nationale feestdag. 

Er zijn tal van mensen die, ver van alle aandacht, het beste van zichzelf geven om anderen te steunen, te helpen of bij te staan. Vrijwilligers die daklozen helpen, gastgezinnen die hun deuren openstellen voor vluchtelingen, mensen die zieke familieleden of mindervalide buren jarenlang verzorgen, of zij die zich dagelijks inzetten voor de natuur in hun buurt, enz. Be Heroes wil deze helden bedanken door hen de waardering te geven die ze verdienen.

Be Heroes roept daarom op om jouw held, klein of groot, vóór 2 juli te nomineren op de website www.beheroes.be, waar alle info terug te vinden is. De ingezonden verhalen zullen op de website worden gepubliceerd en 50 helden (en hun inzenders) worden vervolgens gekozen om aanwezig te zijn op het defilé ter gelegenheid van de nationale feestdag. Bovendien zullen acht uitzonderlijke helden en hun voordragers uitgenodigd worden voor een audiëntie bij Zijne Majesteit de Koning in september om hun heldenverhaal toe te lichten.

“Ik roep iedereen op een held te nomineren. Een kleine daad maakt dikwijls een wereld van verschil en is van onschatbare waarde. Tijdens mijn bezoeken aan verschillende veiligheidsdiensten en organisaties stel ik steeds de ongelooflijke meerwaarde van vrijwilligers vast. Ik kijk er alvast naar uit om de Be Heroes van dit jaar te ontmoeten en samen het defilé te volgen tijdens onze nationale feestdag”, aldus minister Annelies Verlinden.

Contactpersoon Be Heroes (NL): Loranne Van Praet, tel: +32 479 81 32 65, mail: loranne@gmail.com

Contactpersoon Be Heroes (FR): Jin-Jin Kuo, tél: +32 471 39 86 80, mail: jin.kuo13@gmail.com